Fotografering


I fredags besökte vi Hilleforsgrynkvarn, världens kanske enda vattendrivna havregrynskvarn som är belägen i Säveåns naturreservat i Stenkullen.

Vi ville vara på en  spännande och lite annorlunda plats för att  ta nya pressbilder och Hillefors Grynkvarns Museiförening hade vänligheten att låna ut dessa unika lokaler till oss.

Vår förhoppning är att vi till sommaren kan arrangera en konsert där, det vore verkligen magiskt.


Ola Nord var vår fotograf och vi fotograferades dels med ballonger, röda skor och special beställda T-shirts, bilder som vi ska ha till vårt program för barn som vi kallar "Sol i mitt hjärta.
DSC06841jpgpng

Sen tog vi även foto som vi kan använda när vi spelar klassisk musik och visor och de bilderna blev så att säga lite mer traditionella utan ballonger och färgglada skor.

DSC06975JPGpng

Besök gärna Hillefors Grynkvarn hemsida: http://www.hilleforsgrynkvarn.se


I kvarnen spelade vi även in en version av Gammal Fäbodpsalm, ljudmässigt blev det lite svårt eftersom det dagen till ära var en väldig fart på Säveån så forsens brus ligger som en naturlig ljudmatta på vår inspelning.
Är ni nyfikna på hur det lät så kan ni se och höra resultatet på vår youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=-UzguauN9WQ


Gammal fäbodpsalm från Dalarna är en koralmelodi som fått stor spridning genom det arrangemang för orgel som Oskar Lindberg gjorde inför en radioutsändning 1936.
Melodin är tidigare känd som Psalm från Älvdalsåsen.

Den upptecknades på 1880-talet i Blyberg av falusonen Erik Johan Thunstedt.


Efter att ha arbetat intensivt i kvarnen ett par timmar fortsatte vi till en annan trevlig plats i närheten nämligen Lilla Nääs Konfektyr och Inredning.

På Lilla Nääs kan man uppleva jul året om! På övervåningen kliver man in genom ett skåp och in i julens värld vilket passade oss perfekt eftersom vi behöver bilder för att marknadsföra vårt program "Visor i Juletid".

Tillsammans med Lilla Nääs smider vi också lite olika planer dels kommer vi att spela julmusik där någon dag i december och nästa sommar planerar vi en musikkväll i deras trädgård.

Vi passade också givetvis på att fika när vi var där, och sällan har väl en kopp kaffe och en kaka smakat så gott.

Besök gärna Lilla Nääs hemsida:

http://lillansse.hemsida24.se/bildgalleri-42230135

Kul att ni vill hänga med på vår musikaliska resa!

Vi återkommer snart igen för vi har mer roliga saker på gång.

/Danica & Magnus


dsc07107jpgpng